" Az MNB elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. Az MNB elsődleges céljának veszélyeztetése nélkül támogatja a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának fenntartását, ellenállóképességének növelését, a gazdasági növekedéshez való fenntartható hozzájárulásának biztosítását és a rendelkezésére álló eszközökkel a Kormány gazdaságpolitikáját. "

Álláshirdetések

(SENIOR) BANKMŰVELETI REFERENS (TBO)

Treasury ügyletekkel kapcsolatos levelezési és elszámolási feladatok elvégzése. Treasury ügyletekkel kapcsolatban felmerült reklamációk ügyintézése. Egyéb levelezési és elszámolási feladatok elvégzése. Külső szervezet és társosztály megkeresése esetén a szervezet felé intézett kérdés hatékony és szakszerű kezelése. Közreműködés a bank külső és belső ellenőrzéséhez kapcsolódó adat- és információszolgáltatásban.

Statisztikai elemző/ vezető statisztikai elemző (JBF)

Aktív részvétel a nemzeti számlák részét képző pénzügyi számlák összeállításában, a pénzügyi számlák adataira épülő hazai és nemzetközi publikációk, sajtóközlemények elkészítésében, különös tekintettel a háztartások és a pénzügyi intézmények számláinak összeállítására; Részvétel az adatok feldolgozását végző informatikai rendszerek fejlesztéséhez kapcsolódó követelményspecifikációk elkészítésében, az elkészült fejlesztések tesztelésében, működtetésében; Kapcsolattartás az MNB-n belüli szakterületekkel és a partnerintézményekkel, valamint együttműködés a hazai és nemzetközi elemzőkkel; Részvétel a szakterület által készített termékek módszertani fejlesztésében.

statisztikai információs rendszer szakértő (AMO)

A központi törzsadattár működésének menedzselése beleértve a napi karbantartási feladatok elvégzését A központi törzsadattár informatikai alkalmazásaihoz tartozó fejlesztési igények felmérése, a társterületekkel és a szállítóval történő egyeztetése, fejlesztési dokumentációk összeállítása Informatikai fejlesztések tesztelése, a tesztelési eseményeknek a tesztelést támogató informatikai rendszerben történő adminisztrációja Üzleti területek támogatása a fejlesztési projektekben, együttműködés külső fejlesztők szakértőivel; kapcsolódó szakmai anyagok véleményezése Szakmai kapcsolattartás társintézményekkel.

TREASURY INFORMATIKAI SZAKÉRTŐ / GAZDASÁGINFORMATIKUS (PDP)

Részvétel a tartalékkezelést és a monetáris politikai eszköztár működését támogató IT infrastruktúra fejlesztésében felhasználói oldalról; A fejlesztési feladatok keretében a felhasználói igények azonosítása, kapcsolódó felhasználói szempontú specifikációk készítése; Felhasználói és fejlesztői oldal közötti hatékony kommunikáció támogatása; Fejlesztések felhasználói tesztjeinek specifikálása, tesztek végrehajtásában való részvétel; Rendszerek cseréjére, változó felhasználói igények követésére vonatkozó IT érintettségű projektek koordinálása, felhasználói oldali projekt-menedzsmentje;

VEZETŐ ELEMZŐ – KRIPTOPIACI INFORMATIKUS/PROGRAMOZÓ

Részvétel az MNB kriptoeszközökkel kapcsolatos felügyeleti feladatainak megvalósításában; kriptoeszközökre vonatkozó szakpolitikai vonatkozású projektekhez való hozzájárulás vagy azok vezetése a műszaki ismeretek és tapasztalat, valamint a projektirányítási készségek felhasználásával; részvétel a kriptoeszköz ökoszisztéma szereplőinek (pl. stablecoin kibocsátók, kriptoeszköz szolgáltatók) technológiai, informatikai megoldásainak (pl. forráskódok, alkalmazott okosszerződések) kvantitatív és kvalitatív értékelésében („back engineering”); kommunikáció és kapcsolattartás az érintett szakterületekkel, Innovation HUB-bal, egyéb stakeholderrekkel, a nemzeti és külföldi szabályozó hatóságokkal, valamint az MNB képviselete a szükséges üléseken; részvétel a Crypto Think Tank tevékenységében (rövid elemzések, szakmai cikkek megalkotása, előadások tartása, demó alkalmazások létrehozása).

VEZETŐ FELÜGYELŐ - IT FELÜGYELET

Részvétel az MNB prudenciális felügyelési tevékenysége során az informatikai vizsgálatok megtervezésében és végrehajtásában. Szakértői értékelés nyújtása az MNB hatáskörébe tartozó engedélyezési tevékenységek informatikai vonatkozású feladataiban. Az MNB hatáskörébe tartozó szervezetek informatikai vizsgálati módszereinek kidolgozásának és továbbfejlesztésének támogatása. Az információ-technológia, a biztonsági és ellenőrzési módszertanok, valamint legjobb gyakorlatok nemzetközi fejlődésének nyomon követése.

VEZETŐI ASSZISZTENS (FKI)

Az igazgató munkájának támogatása, az igazgatóságot érintő adminisztrációs feladatok ellátásával; az igazgatóságot érintő szervezési-, koordinálási-, nyomon követési feladatok; az igazgatóságot érintő külső-, belső jelentések, beszámolók véleményezése.

VEZETŐ JOGÁSZ (SFI)

Az MNB Növekedési Kötvényprogramjának működtetéséhez kapcsolódóan döntés-előkészítő anyagok készítése. A vállalati kötvényvásárlásokhoz kapcsolódó jogi dokumentumok készítése és ellenőrzése. A vállalati kötvénypiachoz kapcsolódó hazai és nemzetközi jogszabályi kérdések vizsgálata, jogszabályok szövegezése. Aktív közreműködés az egyéb hazai és nemzetközi szabályozási kérdéseket érintő projektekben, nemzetközi munkacsoportokban. Felsővezetők számára tájékoztatók, jogi vélemények készítése.

VEZETŐ KONZULENS (BFO)

A VIBER üzenetszabványváltáshoz kapcsolódó országos projekt során kapcsolattartás az ügyfelekkel, szakmai támogatás nyújtása, tudástár kialakítása, teszteredmények nyilvántartása, összegzése. Az országos projektvezető munkájának támogatása.